Hírek

2013.06.16. 15:55

Gyerekparadicsom a Vizslaparkban

Zalaegerszeg - Nagyszabású szünidő köszöntő gyereknap helyszíne volt vasárnap a Vizslapark, amelynek nagy részét megtöltötte programmal a szervező Keresztury VMK.

Magyar Hajnalka

Az egyedi  termékeket kínáló mintegy 30 kézműves a fák árnyékába húzódva pakolta  ki a sokféle portékát, mögöttük pónik várták lovasaikat.  Továbblépve mini vidámpark hintái köröztek, az ugrálóvár tövében pedig kézműveskedhettek a gyerekek. Itt találkoztunk két pillangóarcú kislánnyal, Bágyi Virággal és Gabriellával, akik épp virágszirmokat vágtak ki filcből. Édesanyjukkal, Bágyiné Bránát Gabiellával Nagypáliból érkeztek az egerszegi  mamához, aki szintén elkísérte őket a gyereknapi programra.

- Nagyon jól érezzük magunkat, a lányok már sokmindent kipróbáltak, és a fagyikóstoláson is túl vagyunk - mondja az édesanya, akinek máris a készülő virág hűtőmágneseket kell csodálnia.Május végén a rossz idő miatt el kellett halasztani a belvárosi gyereknapot, s hogy mostanra a tanítás is befejeződött, összevonták a két ünnepelni való alkalmat - tudtuk meg Kondor Anitától, a Keresztury VMK igazgatójától, miközben a nagyszínpadon a művészeti iskolák  tánccsoportjai mutatták be tudományukat. Őket a Zrínyi-gimnázium színjátszói követték a Ki lesz az udvari bolond?  című mesejátékkal, majd a körmendi Kastélyszínház társulata lépett fel a Csizmás kandúrral. A Kakaó Zenekar lemezbemutató koncertje után  Pályi János Vitéz László bábelőadása zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik