Hírek

2013.06.09. 14:42

A zsűri szekálása helyett...

Nem szeretem azokat a sportágakat, amelyekben túl sok a szubjektum.

Varga Andor

Jellemzően ilyen például a jégtánc, a torna, ahol az én futballra beállított szemem (áthaladt-e a labda a gólvonalon teljes terjedelmével, a 16-oson belül történt-e a buktatás, les volt-e vagy sem, szándékosan kezezett-e a bekk...) nem igazodik el a helyes lábtartások, megfelelően íves ugrások, kellő számú pördülések, illetve flitterek között.

Másként: szerintem a fene megette az olyan versenyt, ahol egymásnak feszülő, izzadt élőlények viadala helyett négy-öt pontozóbíró dönt a végeredményről. Mert ha valahol a szubjektum megjelenik, vad dolgok tudnak történni, olyanok, mint az Attraction árnyszínházzal is, mely a hazai Csillag születiken elvérzett, aztán az angolok tehetségkutatóját elsöprő módon megnyerte.

Úgy vélem, nem történt más, mint fordult a világ kereke. Ez egy ilyen este volt, a csillagok pont szerencsésen álltak, lehet, hogy ha ugyanez a mezőny holnap újra vetélkedne, az Attraction már a középmezőnyben végezne. Kár lenne a csillag születikes zsűrit kiszekálni a világból, hiszen ők egy másik produkciót láttak. Ehelyett örüljünk a Bye Alex utáni újabb bizonyítéknak: a nyugatnak nem generálisan a magyarokkal van baja, tudnak ők szeretni is minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!