Hírek

2013.05.10. 14:19

Közös védelmi gyakorlatokat is tartanak

Zalaegerszeg - Katasztrófavédelmi együttműködésről tartottak projektnyitó konferenciát pénteken. A támogatott program keretében közös gyakorlatok is lesznek.

Szabó Judit

A Dravis 3 elnevezésű  projekt  célja  a katasztrófavédelmi szakmai együttműködés kiterjesztése, továbbfejlesztése, valamint a magyar-horvát határon átnyúló stratégiai kérdések egyeztetése és összehangolt közös akciók megvalósítása. A közel 300 ezer eurós támogatással megvalósuló program vezető partnere a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület. Az együttműködésben részt vesz a Somogy, Baranya és  Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kapronca-Körös megye, Eszék-Baranya megye,  Verőce-Drávamente megye és Muraköz megye.

A rendezvényt dr. Góra Zoltán tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese és Miloslav Knezevic, a horvát Nemzeti Polgári Védelmi Beavatkozási Egység vezetője nyitotta meg. Mindketten kiemelték a közös gyakorlatok fontosságát és a kommunikáció fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik