Hírek

2013.05.06. 07:28

61-es út: mikor lesz végre elkerülő?

Nagykanizsa - A korábbi ígéretekkel ellentétben 2014 tavaszára sem készül el a 61-es főútvonal Nagykanizsát elkerülő szakasza - legalábbis ez derült ki Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) kommunikációs vezetőjének válaszából.

Horváth-Balogh Attila

Egyik olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy a NIF honlapján sehol nem találta az áprilisi közbeszerzési kiírások között az érintett beruházást, pedig korábban arról volt szó, hogy áprilisban pályáztatják újra a kivitelezést. Azt kérte, járjunk utána a dolognak, mert szerinte felháborító, hogy Orbán Viktor kormányfő április végi Baranya megyei látogatása során annak a térségnek új utakat ígért, miközben a kanizsai fejlesztéshez hiába áll rendelkezésre a pénz, mégsem készül el évek óta. Legutóbbi, márciusi írásunkban arról számoltunk be Loppert Dániel kommunikációs vezető tájékoztatása alapján, hogy a kivitelezővel, az Euroaszfalttal januárban szerződést bontottak, s az áprilisra tervezett eredményes közbeszerzést követően a munkaterületet a nyertes kivitelező a nyár közepén veheti át. Akkor azt mondta, ebben az esetben a munkálatok várhatóan 2014 kora tavaszán befejeződhetnek.

Mostani érdekllődésünkre Loppert Dániel megerősítette: elhúzódott az elszámolás az Euroaszfalttal, mert az általa elvégzett munkák műszaki megfelelőségének ellenőrzése "speciális tudást, szakértelmet és hosszabb időt igénylő feladat volt". Ezt követően kerülhetett csak sor a pénzügyi lezárásra, ami szintén aprólékos munkát jelentett, hiszen az uniós forrásokkal pontosan el kell számolni. A folyamat a napokban zárult le, eztán írják ki az új közbeszerzést. Ha ez eredményes lesz, a nyertes kivitelező várhatóan késő ősszel kapja meg a munkaterületet (ekkor már tapasztalataink szerint érdemi munkavégzés biztosan nem történik - a szerző), s a munkálatok 2014 második felében befejeződhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!