Hírek

2013.03.08. 11:40

Busás hozamot ígért a csaló

Zalaegerszeg - Titokzatos, busás haszonnal kecsegtető befektetések ígéretével százmillió forintnál többet csalt ki áldozataitól az a férfi, akit pénteken hét év börtönnel sújtott pécsi ítélőtábla.

Arany Gábor

Ezzel a döntéssel helybenhagyták az egerszegi törvényszék tavaly április ítéletét. A zenetanár végzettségű balatonboglári Nyikos Csabát (37) már többször ítélték el csalásokért. A most jogerősen befejeződött ügyben megállapítottak szerint a férfi 2006-2008-ban kedvező hozamot ígérő pénzpiaci műveletekre hivatkozva két ismerősétől összesen mintegy 85 millió forintot vett át.

Áldozatainak azt állította, hogy a pénzügyi tranzakciók több milliárd forintos hasznából ők is részesednek. A két férfi akkor sem gyanakodott, amikor Nyikos két és fél évre eltűnt szemük elől. A férfi 2008 augusztusától börtönben ült csalásért, ám erről ők nem tudtak. Szabadulása után már napokkal, 2011 februárjában Nyikos újra kereste egyik ügyfelét, és a befektetéshez szükséges költségek fedezetére hivatkozva, a korábbi befizetések és hozamainak kifizetése érdekében további 18,8 millió forintot csalt ki tőle. Nyikos különböző kétes hitelességű és kivitelű iratokkal igazolta a pénz busás hozamú visszafizetését. Ezeken Gerhard Zicher és Lőrincése László neve szerepelt; Nyikos olyan papírt is adott, miszerint Sz. Árpádnak 500 millió forint jár, ennek kifizetését egy keszthelyi bank igazgatója, Gagyiné Pélfi Erika teljesíti.

Nyikos szabadulása után felhívta másik befektetőjét, hitelezőjét, akitől korábbi tartozása visszafizetésének feltételéül újra pénzt kért és kapott, félmillió forintnál többet.  Ez a férfi is futott a pénze után, és reménykedett, hogy végre busásan fialnak befektetéseik. Ő is csalódott.

Nyikos Csabát a csalásokért az egerszegi törvényszék első fokon hét év börtönre ítélte, amit az ítélőtábla dr. Krémer László tanácsa pénteken helybenhagyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!