Hírek

2013.03.19. 16:51

Autós károk bejelentése

A március 14-én az M1- es és M7-es autópályákon bekövetkezett tömegbalesetek elszenvedőinek, a kárfelvételek mielőbbi elvégzése érdekében könnyítésről döntöttek a biztosítók.

Hajdu Péter

Mint a Magyar Biztosítók Szövetsége lapunkat értesítette, az említett balesetekben károsultaknak lehetőségük van arra, hogy kárukat a károkozó felelősségbiztosítójánál, vagy - az általános gyakorlattól eltérően - a saját kötelező gépjármű felelősségbiztosítójuknál jelentsék be. A károk felmérését az a biztosító végzi el, amely biztosítóhoz - az ügyfél választása szerint - a káresetet bejelentették.

A casco-biztosítással rendelkezők számára a kárfelmérést casco biztosítójuk végzi. A MABISZ szóvivője, Gilyén Ágnes tájékoztatójában közölte továbbá, hogy a felelősségi jogalapok mielőbbi megállapítása érdekében a balesetben érintettek biztosítóinak szakértőiből operatív csoport alakul. A csoport szakemberei kísérlik meg rekonstruálni a baleseteket, döntenek a felelősség jogalapjáról annak érdekében, hogy a kárt szenvedettek minél előbb hozzájussanak a kártérítéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!