Hírek

2013.02.14. 14:02

Megújítják a megyeszékhely idegenforgalmi koncepcióját

Zalaegerszeg - A város legutóbbi soros közgyűlése munkacsoportot hozott létre Zalaegerszeg idegenforgalmi koncepciójának megújítására. Május 31-ig kell kidolgozni az új turisztikai stratégiát.

Horváth A. Attila

Először 1999-ben fogadott el idegenforgalmi koncepciót az önkormányzat, majd 2005-től a hosszú távú fejlesztési stratégia része volt a turizmusélénkítés. Idén, az év első közgyűlésén újra önálló terv megalkotására adtak felhatalmazást a képviselők. Az elsődleges cél a turisták számának és tartózkodási idejének növelése, valamint az egyedi Zalaegerszeg-brand kialakítása. A koncepciót kidolgozó munkacsoportot Doszpoth Attila alpolgármester vezeti, s a munkában a turisztikai szakma, a helyi civil szervezetek, illetve a Göcseji Múzeum képviselői is részt vesznek.

Az AquaCitynek és a többi gébárti attrakciónak fontos szerepe lesz az új idegenforgalmi stratégiában. A szállodaépítésről sem tett le a város

Az elfogadott közgyűlési javaslat értelmében Zalaegerszeg idegenforgalmi stratégiájának két fő elemre kell épülnie: a Gébárti-tavi termál- és szabadidőcentrum fejlesztésére, valamint a göcseji természetjáró, hagyományőrző nosztalgiaturizmusra. Mivel a Gébárti-tavi létesítményeknek csak egy része az önkormányzaté, a javaslat szerint a tulajdonjogot és az üzemeltetést egy kézben kellene tartani és a területet egységként kezelni. Nem tett le a város a négycsillagos szálloda megépítéséről és a fedett termálfürdő bővítéséről sem: keresik a potenciális befektetőket. Emellett a január óta városi fenntartású Göcseji Múzeum és skanzen fejlesztése, a Balaton szálló épületének hasznosítása, a tévétorony és az Alsóerdő környékének rendbetétele, valamint a Zala folyó városi szakaszának kirándulóhellyé alakítása szerepel az elképzelések között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!