Hírek

2013.02.25. 15:12

Folytatódik Rigyác csatornázása

Nagykanizsa - Hétfőn került aláírásra a rigyáci szennyvízhálózat második ütemére vonatkozó kivitelezői szerződés, mely keretében további 56 ingatlan bekötése valósul meg. A munkálatokkal nyárig végeznie kell a kivitelezőnek.

Sámel József

Mint azt Tóth Nándor, a  regionális szennyvíztársulás elnöke elmondta: a rigyáci csatornahálózat eme részére csak azért most kötöttek szerződést, mert az eredeti műszaki tervek fajlagos költségeit magasnak ítélte a európai unió. Az első ütemben ezért csak a gerincvezeték, illetve néhány ingatlan bekötése valósult meg.

- A mostani szerződés bő egy kilométernyi szennyvízcsatorna és közel ugyanekkora hosszúságú nyomóvezeték kialakításáról szól, illetőleg további 56 ingatlan bekötését kell elvégezni - jelezte Tóth Nándor, aki hozzátette: a beruházás közel 80 millió forintba kerül, a munkával a karosi székhelyű Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt-t bízták meg. - A kivitelezőnek hat hónapja van elkészíteni a bekötéseket, a nyár közepére ugyanis  a nagyprojekttel együtt  ezt a szakaszt is át kell adni.

Tóth Nándor, a szennyvíztársulás elnöke (középen) tegnap sajtótájékoztatón számolt be a szerződés megkötéséről. Fotó: Pásztor András

Tóth Nándor befejezésül elmondta: a kanizsai szennyvíztelep fejlesztése is jó ütemben halad, illetve az Olajbányász sporttelepnél lévő  városi központi átemelő is készül. A városi utak aszfaltozása tavasszal kezdődik, s a nyárra be is fejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!