Hírek

2013.02.15. 16:56

Börtönszínház - Móricz-darab a fogvatartottaktól

Zalaegerszeg - A Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet börtön-népfőiskolai csoportja is részt vesz azon a színjátszó versenyen, amelyet az országos parancsnokság hirdetett meg. Tegnap társaiknak mutatták be produkciójukat a fogvatartottak.

Horváth A. Attila

A produkció öt szereplője közül három - az intézet országos versenyre is benevezett a darabbal (Fotó: Katona Tibor)

Az intézeti farsangi program kínált alkalmat arra, hogy az öt szereplő nagyobb közönség előtt is előadja Móricz Zsigmond Dinnyék (avagy A Zördög) című tréfás darabját, amelyet a BVOP zsűrije néhány hete már megnézett Zalaegerszegen. Előbb a börtönprogramot szervező Zalai Népfőiskolai Egyesület titkára, Fehér Lászlóné, valamint dr. Szinku Mihály elnök szólt a farsangi népszokásokról és a nagyböjtről, majd a fogvatartottak műsora csempészett jókedvet az intézet falai közé. Lelkes, jó orgánumú szereplők idézték a könnyed Móricz-történetet: két ízes beszédű csősz vitatkozik a határban arról, vajon a csúnya vagy a szép feleség a hasznosabb, illetve melyikük hűségesebb az urához, aztán belibbennek a "menyecskék", s kiderül, egyik sem ártatlan virágszál. Nemcsak a szellemes diskurzus, de már a szereposztás is derültséget okozott: a csőszöket és az asszonyokat is férfiak alakították...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!