Hírek

2012.12.29. 09:43

Mit hoz az új esztendő?

Egy időben a szilveszteri kabaré konferansziéja egyetlen évben sem hagyta ki a poént, miszerint az éppen búcsúztatott esztendő rosszabb volt ugyan az azt megelőzőnél, de legalább jobb volt, mint amilyen az előttünk álló lesz.

Szente Ottó

Ezen derültünk ugyan, de azért sohasem gondoltuk igazán komolyan, az emberi természet már csak ilyen, mindig reménykedtünk, hogy azért csak javulnak valamelyest a körülmények, ha a lottó főnyeremény nem lesz is a miénk, talán emelkedik a fizetésünk, jobb állást találunk, több örömet nyújt  a munkánk, bármiben, ami valamelyest jobbá teheti az életünket. Egy minapi felmérés eredménye juttatta ezt eszembe, amely szerint vagy két tucatnyi ország lakói közül a magyarok ítélték meg legnegatívabban a 2012-es esztendőt. Soroljuk ezt is a messze földön híres panaszkultúránk megnyilvánulásai közé? Megtehetjük, de ez aligha elegendő magyarázat arra a kiábrándult, elkeseredett, s ami még rosszabb, reménytelenséget tükröző hangulatra, amely körülvesz bennünket, amelyben élünk. Korántsem csak az ország dolgairól van szó, a mikrokörnyezet jelenségei rombolják leginkább az emberek mindennapjait, igaz ezek nem függetlenek az ország dolgaitól. A munkahelyi kiszolgáltatottság korábban elképzelhetetlen foka, az egzisztenciális biztonság esetlegessé válása az a méreganyag, amely olyan koncentrációt ért el, amitől a legtöbben úgy érzik, nincs remény. Alighanem erről árulkodik az a bizonyos felmérés.

Kérdés, hogy mit hoz az új év? Igaz lesz-e még mindig az elején említett kabarémondat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!