Hírek

2012.11.16. 11:19

Évekig eltart még az M70-es bővítésének előkészítése

Csörnyeföld - Legkorábban 2016 második felében kezdődhet el az M70-es autóút végig kétszer két sávra történő bővítése.

Gyuricza Ferenc

A beruházásról azután született döntés, hogy egy tavalyi, hat halálos áldozatot követő baleset után Rigó Csaba kormánymegbízott koordinációs értekezletet hívott össze.

A 2011 nyarán történt tragikus buszbaleset után felgyorsult az M70-es autóút végig kétszer két sávossá bővítésének előkészítése. A Rigó Csaba által összehívott koordinációs értekezlet eredményeként egy szakértői bizottság jött létre, amely végül megállapította, hogy elkerülhetetlen a beruházás mielőbbi befejezése. A térségben egyelőre azonban nem tapasztalni jelét annak, hogy folynának az előkészületi munkálatok, a bővítés egyik szorgalmazója, Simon Zoltán csörnyeföldi polgármester a Zalai Hírlapnak például azt mondta, bár a bővítést több, mint egy éve bejelentették, ám a beruházók részéről a kapcsolatot egyelőre senki nem vette fel velük. Simon Zoltán arra is figyelmeztetett, hogy az útnak - amelyet 2004-ben adtak át a forgalomnak - még mindig nincs végleges használatbavételi engedélye.

A bővítés előkészületeiről érdeklődtünk a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-nél is, ahol Loppert Dániel kommunikációs vezető arról tájékozatott bennünket, hogy a tervezési feladatok elvégzésére már rendelkeznek előkészítési támogatási szerződéssel. A végig kétszer két sávra történő bővítés tervezési feladatainak elvégzésére szóló közbeszerzési felhívás még az idei évben megjelenik. Az építési engedélyt várhatóan 2015-ben adják ki, a kiviteli terv 2015/2016-ban készülhet el, ennek okán a bővítési munkálatok legkorábban 2016 második felében kezdődhetnek el.

Ezek is érdekelhetik