Hírek

2012.11.06. 16:41

Dr. Fülöp Valter példakép lehet mindenkinek

Nagykanizsa - Volt alma materében, a Batthyány Lajos Gimnáziumban tartott rendhagyó tanárót dr. Fülöp Valter, megyei rendőrfőkapitány, aki közvetlen, laza stílusával belopta magát a fiatalok szívébe.

Sámel József

A főkapitányt, Balogh László, a Battyhány Lajos Gimnázium igazgatója konferálta fel, majd meglepetésként "Batthyánysnak lenni zsííír!" feliratú polót adott át dr. Fülöp Valternek.

A főkapitány sok érdekes dolgot mesélt, mind a középiskolai évekről, mind pedig rendőri hivatásáról. Mint az kiderült: gimnazistaként nem volt éppen mintagyerek, sőt egy alkalommal az Erzsébet téri szökőkútból is rendőri "segítséggel" tudott csak kikászálódni.

A galériáért kattintson a képre!

- Fiatalon én is letértem a kijelölt útról, volt, hogy zsákutcákban időztem, de visszataláltam a számomra kijelölt ösvényre, így ma már boldog, kiegyensúlyozott ember vagyok - mondta dr. Fülöp Valter, aki a sorkatonai szolgálatot követően a Rendőrtiszti Főiskolán szerzett diplomát.

- Higgyétek el, akármilyen hivatást is választatok magatoknak, nem szabad kihagyni az inaséveket, senki sem lehet jó vezető anélkül, hogy ne járná végig a ranglétrát - szólt a főkapitány tanácsa, aki mint mondta: friss diplomásként direkt abba a budapesti kerületbe kérte magát, ahol akkoriban a legtöbb bűncselekmény történt.

Dr. Fülöp Valter később emberölési, rablási ügyekre szakosodott, többek közt ő volt a vizsgáló a wiyskys-rablóként elhíresült Ambrus Attila ügyében is.

A kapitány a magánéletéről, a sport iránti elkötelezettségéről is mesélt a diákoknak. Mint említette: még most 40 évesen is végighajtja a kilencven percet a focipályán.

Ezek is érdekelhetik