Hírek

2012.07.28. 09:47

Flúgos futam őrülten jó járgányokkal

Zalabér, Zalaszentgrót - Itt mindenki sztárvendég, aki a saját maga által tákolt vizi járgányával Zalabértől Zalaszentgrótig lecsorog a Zalán – hangzott el szombaton a Puszika Oszika flúgos futamon.

Sámel József

Nos, a sztárvendégek meglehetősen sokan voltak, hiszen több, mint kilencszázhetven volt a nevezők száma. Bangó Dezső, alias Oszi főszervező, ötletgazdától megtudtuk: 21 esztendeje egy baráti fogadással indult a vízi verseny, mely azóta országos programmá nőtte ki magát. Amellett, hogy a sokan vállalták a kilenc kilométeres vizi túrát, a nézelődők is szép számmal voltak: a rendezvényen több ezer ember vett részt. Közülük senki nem csalódott, a versenyzők ugyanis őrültebbnél őrültebb, fantáziadúsabbnál fantáziadúsabb járgányokkal szálltak vízre. Akadtak, akik a hajóépítéssel sem elégedtek meg, hanem különböző jelemzeket öltöttek. A hangulatra sem lehetett panasz, már csak azért sem, mert egyfajta üzemanyagként szépen fogyott a sör. Így aztán az sem zavart senkit, ha esetleg véletlenül megmártózott a Zala hűsítő vízében.

- Szeretem a vizi sportokat, ha tehetem szörfözöm, de a Puszika Oszika az más. Buli, ez a hatodik alkalom, hogy indulunk a haverokkal – mondta, Keller Zoltán. – Na, meg jó a cél is, a Zala folyó környezetének rendezése.

A két zúgóval is nehezített távot teljesítőket Zalaszentgróton, a Zala-hídnál felállított sátorban várták, ahol koncertek, szórakoztatót műsorok közepette pihenhették ki az evezés okozta fáradalmaikat.

A Puszika Oszika flúgos futamra több mint 970-en neveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!