Hírek

2012.07.16. 18:39

Építőtábor: a diáknak jó, a falunak haszon

Valkonya - A néhány éve létesült pajtaszínházban padozatot, illetve nézőteret építenek a budapesti Műszaki Egyetem hallgatói, tizenöt éve hagyományos dél-zalai építőtáboruk keretében.

Sámel József

- Önerőből nem lettünk volna képesek megvalósítani mindazt, amit a fiatalok az évek során elvégeztek - mondta el Rejtélyiné Nagy Gabriella, a falu polgármestere, aki hangsúlyozta, hogy a már felújított kápolna és buszváró terveit is az építészhallgatók készítették el. - Közben már vannak tervek a ravatalozó rekonstrukciójára, a kultúrház felújítására is, de ezen beruházásokhoz még nem sikerült támogatást szerezni.

Az elmúlt 15 év során a turistaszálló is megszépült, új terasz, nyári konyha, nyitott étkező, és egy pajtaszínház is megvalósult a fiatalok keze munkája nyomán.

- A terveket, tanáraink segítségével, már évközben elkészítettük, most pedig megvalósítjuk, amit akkor papírra vetettünk - így Kemes Balázs tanársegéd. - A falubeli pajtaszínház alapja eddig döngölt, agyagos föld volt, így esőzéskor hatalmas lett a sár. Most kavicságyat terítünk a területre, aztán bontott téglából megépítjük a padozatot is. A nézőteret pedig egyszerű szinteltolással oldjuk meg.

A műegyetem munkatársa elárulta: főként első- és másodévesek vesznek részt az építőtáborban, így a gyakorlatban is elsajátíthatják a munkafolyamatokat, és látják, miként valósul meg mindaz, amit megterveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!