Hírek

2012.06.14. 08:10

Négy osztállyal működik tovább a Béri Balogh Ádám Gimnázium

Zalaszentgrót - Letisztultak a Béri Balogh Ádám Gimnázium jövőbeni működésének feltételei. Már biztos: az intézmény elköltözik jelenlegi helyéről, s egy-egy osztállyal négy évfolyamnak ad helyet.

Sámel József

- A változás jelentős, de lényeges, hogy a város megtart(hat)ja a középiskoláját - fogalmazott Beke László, a Deák Ferenc Térségi Többcélú Oktatási Központ megválasztott igazgatója, akitől az előzményekkel kapcsolatosan megtudtuk: az intézmény korábban a megyei közgyűlés fenntartásában, a keszthelyi Asbóth-középiskola tagiskolájaként működött, a zalaszentgróti önkormányzat anyagi segítségével. A megye úgy döntött, hogy nem támogatja tovább a középiskolát, a város azonban ragaszkodott a fennmaradásához, ezért tárgyalások kezdődtek. Zalaszentgrót a cél érdekében létrehozta a Deák Ferenc TTOK-t, melynek alapító okiratában a középiskolai oktatás is helyet kapott.

- A város megállapodott a Zala Megyei Intézményfenntartó Központtal a Béri Balogh Ádám Gimnáziummal kapcsolatosan arról, hogy az intézmény fenntartói jogát átadják Zalaszentgrót önkormányzatának. A működés minden tekintetben jogfolytonos lesz, a városra pedig anyagi terheket nem ró a változás, hiszen a három kifutó osztály működését amúgy is támogatta volna - folytatta az igazgató. - Ennek köszönhetően a városnak egysoros, négyosztályos gimnáziuma lesz, mely költözik: a Zrínyi-tagintézmény épületében kap helyet.

A szeptemberben induló osztályba eddig 23 diák jelentkezett, de várják a további érdeklődőket is. Az új szervezeti felépítés személyi változásokkal is jár. A gimnázium 17 fős állományából hét pedagógust és két technikai dolgozót vesz át a Deák TTOK. Beke László azt mondja, a gimnáziumi szakos ellátottság százszázalékos. A készség és képesség, illetve nyelvi tárgyakat a jogszabályoknak megfelelően az általános iskolai tanárok is oktatják majd, s alkalmaznak két óraadó pedagógust.

- A cél, hogy a gyerekek helyben tanulhassanak. Kétség nem férhet ahhoz, hogy a városnak szüksége van a középiskolára, ezt mindig szem előtt tartja - tette hozzá Beke László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!