Hírek

2012.06.07. 19:45

M9: Hatékonyabb lobbit!

Nagykanizsa - A tervezett M9-es gyorsforgalmi út Vasvár és Nagykanizsa közti szakasza élvezzen prioritást a projekt előkészítése során és ehhez az illetékesek teremtsék is meg a szükséges forrásokat.

Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsa javaslatára ilyen értelmű határozatot hozott csütörtökön az „M9” Térségi Fejlesztési Tanács, mely ezúttal a dél-zalai városban tartotta soros ülését. A megerősítésre azért volt szükség, mert az említett szakasz körül több bizonytalansági tényező is felmerült.

Mint a házigazda város önkormányzata nevében Deák Varga Dénes, a polgármesteri hivatal főépítésze kifejtette, tavaly egyértelművé vált, hogy a kormányzat úthálózat-fejlesztési koncepciójában még hátrébb sorolták az Észak- és Dél-Európa, de ami számunkra még fontosabb, Észak- és Dél-Dunántúl, illetve Nyugat- és Kelet- Magyarország között könnyű eljutási lehetőséget biztosító projektet. Sajnálatos – hangsúlyozta –, hogy az útfejlesztésekben még mindig a sugárirányú, egy-két kivételtől eltekintve Budapest központú fejlesztések élveznek elsőbbséget. Emellett egy időben még az M9-es nyomvonala is bizonytalanná vált, felvetődött, hogy Nagykanizsát elkerüli a gyorsforgalmi út. Nem beszélve a projekt megvalósításának tervezett idejéről, amely a legújabb elképzelésekben 2020 utánra tolódott. Mindezek okán az ülésen a Karádi Ferenc alpolgármester által képviselt városvezetés azt kérte a tanácstól, hogy még erőteljesebben álljon ki a Vasvár– Nagykanizsa szakasz előkészítése érdekében, sürgesse az ahhoz szükséges források előteremtését, úgy a szaktárcánál, mint a kormánynál. A tanács támogatta a javaslatot, s mint Manninger Jenő elnök jelezte, reményeik szerint a következő, őszi ülésen újabb információkkal tudnak szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!