Hírek

2012.06.08. 19:57

Két kötet bemutatójával zárult a könyvhét Nagykanizsán

Nagykanizsa - Pénteken két kötet bemutatójával zárult az ünnepi könyvhét a dél-zalai városban. Az olvasók Hóbor József: Nem akarok hős lenni, illetve Szoliva János: Merengés- terpesz című kötetével ismerkedhettek meg.

Horváth-Balogh Attila

Hóbor József dokumentumértékű munkájának bemutatójára délelőtt került sor a Halis István Városi Könyvtárban. Az esemény érdekessége az volt, hogy részt vett rajta a kötet fôszereplője, a 86 esztendős Farkas Béla is, aki 1956-ban a lovászi munkástanács elnökeként tevékenykedett. Emiatt később 13 éves börtönbüntetésre ítélték, amiből 6 évet és 1 hónapot le is kellett töltenie.

Szoliva János legújabb, a sorban a 13. verseskötének bemutatójára szintén a bibliotékában került sor késő délután. A nagykanizsai szerző ismét jelképeket, szimbólumokat gazdagon felvonultató, az élet napos és árnyoldalaira egyaránt érzékeny versekkel örvendeztette meg közönségét.

A két szerzővel (akik a bemutató végén dedikálták is könyveiket) készített interjúinkat később olvashatják a Zalai Hírlap oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!