Hírek

2012.05.03. 18:23

Újabb útszakasz készült el Nagykanizsán

Nagykanizsa – Újabb, közel 560 méter hosszúságú útszakaszt adtak át csütörtökön, így szinte – egy aprócska rész kivételével – elkészült a Magyar és Petőfi utcák összekötése.

Sámel József

Az Arany János utca Sugár utcával való átkötését már hónapokkal ezelőtt átadták a kivitelezők, csütörtökön pedig a Sugár utcai kereszteződéstől egészen a Petőfi utcáig elkészült útszakasz műszaki átadására került sor. A beruházásból már csak a Magyar utca és a Kinizsi utca összekötése hiányzik, itt jelenleg csatornaépítési munkák zajlanak, az érintett szakaszon csak ezt követően lehet befejezni a kivitelezést.


A csütörtöki műszaki átadáson Cseresnyés Péter polgármester elmondta: nem véletlen, hogy a pénteki nappal ideiglenesen megnyitják a forgalmat az útszakaszon, a csatornaprojekt miatt ugyanis vasárnaptól lezárásra kerül a Rozgonyi utca, így alternatív útvonalat kell biztosítani az autósoknak. A polgármester egyúttal hozzátette: a Magyar utca és a Petőfi utca összekötése mintegy 287 millió forintba kerül, a teljes útszakasz átadására június 30-án kerül sor.

Az elkészült útszakasz egyébként 563 méter hosszú, 6,5 méter széles. Az úttest mellett, a gyalogosközlekedés számára térkő burkolatú járda is épül, s a tereprendezési munkákkal párhuzamosan fákat ültetnek az érintett szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!