Hírek

2012.05.29. 15:25

Százmilliót költöttek az óvodára

Pacsa - Felavatták a közel százmillió forintból korszerűsített óvodát. Az 1978-ban készült épület teljes felújításon esett át, s napkollektor került a tetejére.

Zalai Hírlap

Egy éve még mostoha körülmények között folyt a  nevelő munka a pacsai óvodában: az épületet alig lehetett felfűteni, a falak kopottak, az udvari játékok szegényesek voltak, idézte fel az avatóünnepségen Kovácsné Lugosi Mária, az iskola és óvoda intézményvezetője. Egy éve azonban megkezdődött a teljes felújítás európai uniós támogatással. Az önkormányzat az iskola és óvoda korszerűsítésére 290 millió forintot nyert. A több mint 320 milliós program részeként zajlott az  óvoda energetikai korszerűsítése, gépészeti felújítása, tetősszerkezetének cseréje,  és új  udvari játékokat is beszereztek.  Henczi Zoltán polgármester a mai ünnepségen kitért rá: reméli, hogy a demográfiai folyamatok kedvezőbben alakulnak,  s a jelenlegi 62-nél több gyermek neveléséről tudnak majd gondoskodni  a tágas és megszépült intézményben. A polgármester  átadta az óvoda kulcsát Tóth Lászlóné óvodavezetőnek, majd  Szitás József plébános megáldotta az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!