Hírek

2012.05.30. 10:52

Rács mögé került a sikkasztó győri ügyvéd

Zalaegerszeg - Hat év 10 hónap börtönre ítélte és az ügyvédi hivatás gyakorlásától örökre eltiltotta szerdán az egerszegi törvényszék dr. Böröcz Szabolcs László győri ügyvédet.

Arany Gábor

A 40 éves férfit különösen nagy értékre elkövetett sikkasztásért, intellektuális közokirat-hamisításért marasztalták el.

A győri közéletben ismert, az egyetem bűnügyi tudományok tanszékén adjunktusként is oktató férfi évek óta pénzzavarral küzdött. Ezt banki hitelekkel, majd uzsorakölcsönökkel hidalta át, ám az esetenként havi 10 százalékos kamatot már nem bírta fizetni, tőketartozása 2008. végére elérte a 20-25 millió forintot. Következő lépésként már az ügyvédi letétként rábízott pénzhez nyúlt. A tartozás rövid időn belül - 2010 tavaszáig - több tízmillió forintra halmozódott fel.

A szerdai ítélethirdetést követően dr. Böröcz Szabolcs Lászlót bilincsben vezették el, mert kiszabott szabadságvesztésre tekintettel dr. Palotay András bíró elrendelte előzetes fogva tartását.

Az ítélet nem jogerős, minden érintett három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!