Hírek

2012.05.09. 18:36

Halál a Himalájában: egész Surd osztozik Horváth Tibor családjának gyászában

Surd – A tragikus körülmények között a Himalájában elhunyt surdi származású hegymászó, Horváth Tibor emlékére szerdán gyertyafényes megemlékezést tartottak.

Benedek Bálint

– A faluban mindenkit megrendített a hír, hisz´ nagyon jól ismertük Tibort – mondta a 630 lelkes Surd polgármestere, a megemlékezést szervező Kanász János. – A családdal is remek a kapcsolatunk, osztozunk fájdalmukban, ezért is éreztük kötelességünknek a megemlékezést megtartani. 

Természetesen a 33 éves korában elhunyt sportember családját is invitálták a megemlékezésre, ám a szülők és testvérek nem vettek részt azon, egyelőre otthon, a legszűkebb hozzátartozói körben gyászolnak.


És a tragédiához kapcsolódva vannak „fejlemények” a világ másik végén is. Megírtuk: a „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíció tagjait annyira megviselték a történtek, hogy eldöntötték, hazatérnek. A csapat tagjai közül Kollár Lajos a 4bakancs.com internetes portálon számolt be róla, hogy indulás előtt lélekben elbúcsúztak Tibortól, és még egy kis emlékművet is emeltek a tiszteletére. Bár már két nappal ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy lejöttek az Annapurnáról a kis nepáli faluba, Tatopaniba, ahonnan aztán helikopterrel mentek tovább Pokharába, de erre – a szélsőséges időjárás miatt – végül is csak szerdán került sor.

Mivel Horváth Tibor holtteste nem került elő, be kell még szerezni az ilyenkor szükséges hivatalos okmányokat, s a csapat csak ezt követően, május 20-án érkezhet haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!