Hírek

2012.05.10. 06:01

Akár 8 milliót is lehet nyerni

Nagykanizsa - Június 3. és 9. közt adhatják be pályázataikat civil szervezetek, melyek a Nemzeti Együttműködési Alapból (NEA) finanszíroznák szakmai programjaikat - tudtuk meg a kanizsai civil kerekasztal egyesület ügyvezető elnökétől, Budavölgyi Kálmántól.

Steyer Edina

- Az Országgyűlés az új civil törvény elfogadásával létrehozta az NEA-t, majd kiépítette pályázati rendszerét is. - mondta elöljáróban Budavölgyi Kálmán. - Megalakult az NEA Tanács, majd a Nonprofit Szervezetek Osztályozási Rendszere alapján öt operatív döntéshozó kollégiumot is felállítottak: a Nemzeti összetartozás, a Mobilitás és alkalmazkodás, a Közösségi környezet, a Társadalmi felelősségvállalás és az Új nemzedékek jövőjéért kollégiumot.

Az elnök hozzátette: e kollégiumokhoz tevékenységük alapján rendelték hozzá az egyes civil szervezeteket. Az NEA 2012-ben 3,17 milliárd forintot fordíthat támogatásra. Ennek 10 százaléka egyedi támogatás, 60 százalékára pályázhattak a civil szektor egyesületei működési célból, de a beadási határidő itt május 8-án lezárult. Tíz százalék a normatív keretösszeg, s 30 százalékos a szakmai támogatás.

- A Társadalmi felelősségvállalás kollégium később jelenteti meg pályázatait, a további négy kollégiumhoz június 3. és 9. között pályázhatnak a civil szervezetek. Kollégiumonként mintegy 191, vagyis összesen 763 millió forint a keretösszeg. Az elnyerhető támogatás néhány százezer forinttól 8 millió forintig terjed - így az ügyvezető elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!