Hírek

2012.04.19. 15:24

Történelem verseny Zalaegerszegen

Az antikvitás volt a témája annak a középiskolások számára rendezett történelem versenynek, amit csütörtökön rendezett meg a Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete. A Ránki Györgyről elnevezett verseny regionális fordulójának a zalaegerszegi Páterdombi Szakképző Iskola adott otthont.

Magyar Hajnalka

A tudáspróba megyei fordulójából húsz versenyző jutott tovább, akik Baranya, Tolna, Somogy és Zala megyét képviselték. A diákok három kategóriában küzdöttek, a 4 osztályos és a 6-8 osztályos gimnáziumok, továbbá a szakközépiskolák diákjai külön csoportban mérték össze felkészültségüket. Végül a 4 osztályos gimnáziumok mezőnyében Tatár Attila, a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulója szerezte meg az első helyezést; a 6-8 osztályos gimnáziumok diákjainak vetélkedésében Kóka Boglárka, a szekszárdi Garay János Gimnázium növendéke bizonyult a legjobbnak; míg a szakközépiskolások közül Kovács Arabella, a kaposvári Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakközépiskola tanulója vitte el a pálmát.



Sikeres zalai diákok dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!