Hírek

2012.04.20. 05:44

Bajról játékosan

Csecsemőt mentett a sötét labirintusból, árvíz ellen nyúlgátat épített, elsősegélyt nyújtott, célba tűzoltott az a hatvannégy diák, aki tegnap részt vett a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kirendeltségi döntőjén az egerszegi katasztrófavédelmi bázison.

Arany Gábor

Az elméleti ismereteket firtató száz kérdésből álló teszt kitöltése után öt állomáson tucatnyi gyakorlati feladat várt a fiatalokra, olyan egyebek mellett, mint például a bevezetőben említettek. De át kellett jutniuk mocsáron, egyszerre kellett lépkedniük óriási sílécszerű deszkán, hatalmas kockákból puzzlet építettek és tűzoltófecskendőt is szereltek.

A középiskolások versenyét a lenti Lámfalussy Sándor szakközépiskola és szakiskola csapata nyerte az egerszegi Mindszenty-gimnázium előtt. Az általános iskolások között pedig a csonkahegyháti Gárdonyi Géza iskola III., valamint II. csapata végzett az első két helyen. Ez a tizenhat fiatal vesz részt a jövő héten rendezendő megyei döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!