Hírek

2012.03.02. 19:03

Nemzetközi politikusi találkozó

A határ-menti térség érdekérvényesítésének erősítésére kezdeményezett nemzetközi politikusi találkozót dr. Göncz László Hodoson.

Gyuricza Ferenc


A szlovén parlament magyar nemzetiségi képviselője az informálisnak nevezett pénteki tanácskozásról sajtótájékoztatón számolt be. Mint mondta, a résztvevők (Szlovénia és Magyarország területileg érintett parlamenti képviselői, Vas és Zala közgyűlésének vezetői, illetve nemzetiségi politikusok) megállapodtak, hogy a jövőben együtt lobbiznak a térség felzárkóztatásáért.

Göncz László elmondta: a találkozót minimum évente megismétlik, a későbbiekben már konkrét tematikával. A képviselő a prioritások közé sorolja a munkahelyteremtést, illetve néhány olyan projektet (a Rédics-Lendva vasúti összeköttetés helyreállítása, a Felsőszölnök és Kétvölgy közti út megépítése), amelyek megvalósítása érdekében összefogásra van szükség.
A találkozó kapcsán Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke lapunk kérdésére elmondta: közös térinformatikai rendszer kiépítésén is dolgoznak, de további közös pályázatok is várhatóak. Dr. Pál Attila, a Zala megyei közgyűlés alelnöke pedig arról beszélt, hogy a határok elbontásával gazdasági és turisztikai szempontból frekventált terület alakult ki, melynek fejlesztését összehangoltan kell végezni. Ehhez a Zala megyei közgyűlés kiválóan képzett szakembergárdával és megfelelő humán erőforrással rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!