Hírek

2012.03.01. 06:57

Nagyobb, szebb és akadálymentes lett a óvoda

Felújították és bővítették Zalaegerszegen a Kis utcai óvodát, amely hamarosan az Ady utcai óvodából átköltöző gyerekeknek is otthont ad. A beruházás szerdán avatóünnepséggel zárult.

Szabó Judit

A Kis utcai óvodát közel 90 négyzetméterrel bővítették és hozzá csatolták, valamint felújították a fogyatékos otthon épületrészét is, miután az ellátottakat áthelyezték a Mandulavirág otthonba. A beruházás 60 millió forint európai uniós támogatással és a zalaegerszegi önkormányzat 58 millió forintos hozzájárulásával valósult meg. A felújított részen négy új óvodai csoportszobát alakítottak ki a kiszolgálóhelyiségekkel együtt. Az épületet akadálymentesítették, s az energiaköltségek csökkentése érdekében hőszigetelték a régebben fogyatékkal élők klubjaként használt részt.


Az avatóünnepségen Gyutai Csaba polgármester mondott beszédet, hangsúlyozva, hogy a város évek óta tartó óvodafelújítási programjából már csak egy nagyobb beruházás van hátra, az andráshidai óvoda kiváltása.

Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta: az Ady utcai óvodából négy csoport, összesen száz gyermek költözik át a Kis utcai intézménybe, így összesen 12 csoportban 300 óvodás jár majd oda. Az Ady utcai épületet azért ürítik ki, mert nem elég korszerű, nem felel meg az uniós előírásoknak, a lépcsőfokok távolsága például túl nagy, az udvar túl kicsi. Az önkormányzat az ingatlan értékesítését tervezi. Balaicz Zoltán szerint erre az ingatlanpiac jelenlegi helyzetében akkor lesz nagyobb esély, ha nemcsak az óvoda, hanem az egész tömb hasznosításában gondolkodnak. Arra számítanak, hogy időbe fog telni a befektető felkutatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!