Hírek

2012.03.01. 06:51

Bábok mögé bújva könnyebb

Molnári - A magyarországi horvát kisebbséghez tartozó gyerekek és az őket nevelő óvodapedagógusok részvételével lezajlott projektet zártak le tegnap a faluban.

Sámel József

A záró konferencián a programban részt vett valamennyi település, így Zalamerenye, Marcali és a horvátországi Donja Dubrova is képviseltette magát. Elhangzott: A múlt ösvényein át a közös útra című program központi témái a drámapedagógia, a népmesék világa, valamint a horvát és magyar nép kulturális, történeti és nyelvi kapcsolódási pontjainak feltérképezése voltak. Menet közben az óvónők drámapedagógiai képzésben vettek részt, a gyerekeknek pedig tanulmányi kirándulást szerveztek, illetve nagyszabású vetélkedőre is sor került Marcaliban. Utóbbi településen és Molnáriban az óvoda is gazdagodott új játékokkal, valamint a drámapedagógiai munkát segítő eszközökkel.


- Kisebb színpadot alakítottunk ki - mondta Karádiné Tislér Mária óvodavezető. -A beszerzett paraván és bábkészlet szintén beszédre, beszélgetésre ösztönzi a gyerekeket, a bábok mögé bújva könnyebben nyílnak meg.

A többi projektpartnernél is hasonló beruházások történtek, a marcali óvodában például udvari játszóeszközöket szereztek be, míg Donja Dubrova önkormányzata egy régi épület felújításával hozott létre korszerű képzési központot.

A projekt egy korábbi közös pályázat folytatásaként valósult meg. Annak idején a molnári óvodában már beszerezték az udvari játékokat és egy teraszt is kialakítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!