Hírek

2012.02.29. 06:41

Influenza - A betegek fele gyerek

Az influenza terjedése az elmúlt hetekben 19 európai országban erősödött, míg Bulgária, Málta és Olaszország feltételezhetően már túljutott az influenzajárvány csúcsán.

Magyar Hajnalka

Zalában ugyancsak emelkedik a betegek száma - derül ki a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve tájékoztatójából. Az elmúlt héten 9821 fő fordult orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő 39 háziorvosi körzetben, közülük 498-an jelentkeztek influenzaszerű tünetekkel. A megbetegedések száma az előző hét adataival összehasonlítva 120 százalékos növekedést mutat. Az influenzaszerű esetek minden kistérségben előfordulnak. A betegek 52 százaléka a 14 éven aluli korcsoporthoz tartozik, 26 százalék a 15-34 éves korosztályhoz tartozó fiatal felnőtt, és 22 százalék középkorú. Halmozódást nem tapasztaltak. A laboratóriumi vizsgálat 3 esetben az influenza A vírust mutatta ki.

Országos helyzetkép itt


Zalaegerszegen megszűnt, Keszthelyen részleges a látogatási tilalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!