Hírek

2012.02.25. 18:10

2013-ban ismét Kanizsán rendezik a modern tánc vb-t

Az olasz székhelyű International Dance Federation (IDF) teljes vezérkara szombaton a nagykanizsai König Hotelben jelentette be: 2010 után 2013-ban ismét a dél-zalai városban, a HSMK-ban rendezik meg a modern táncosok világbajnokságát.

zaol.hu

A helyszín eredetileg az ukrán Jalta lett volna, ám a tengerparti város gazdasági nehézségek miatt nem vállalta a szervezést. Ám ekkor lépett életbe a B-terv: a kanizsai Szan-Dia Fitness SC két évvel ezelőtt szervezett világbajnokságot, ezért az IDF alelnöke, Erőss Bulcsú újra felajánlotta a viadal rendezésének a lehetőségét a Vágó László vezette klubnak. 

- Természetesen örömmel mondtunk igent a felkérésre - fogalmazott Vágó László a Szan-Dia FSC edzője. - Egy világbajnokság házigazdájának lenni kitüntetés a város számára is, így Cserenyés Péter polgármesterrel egyeztetve három év elteltével megint a modern tánc krémje versenyezhet a Hevesi Sándor Művelődési Központ színpadán.


A szombati sajtótájékoztatóra az IDF elnöke, az olasz Franco Ventura is eljött, aki elmondta: várhatóan 2013 májusának utolsó hétvégéjén tartják a világbajnokságot, melyre közel kétezer táncost várnak.

- Mint ismert, az idén egy London melletti kis település kastélyában mérik össze tudásukat az indulók - tette hozzá Franco Ventura. - Nagykanizsa 2010-ben tökéletesen felkészült, s nem túlzás, de az év legjobb hangulatú versenyét produkálta.

Hasonlóan jól felkészült szervezésben bízik az IDF alelnöke, Erőss Bulcsú is. Szerinte erre garanciát jelenthet a Szan-Dia FSC-t irányító Vágó-család közreműködése is. A dél-zalai város földrajzi adottságai pedig arra ösztönzhetik a táncosokat, hogy még nagyobb létszámban legyenek jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!