Hírek

2012.01.17. 19:35

Panasz: más előfizetők tartozását követelték tőle

Más előfizetők tartozását követelték tőle, aztán nem akarták engedni, hogy kilépjen a telefonos flottából - e panaszokkal fordult szerkesztőségünkhöz a zalaegerszegi Bolemányi Jánosné.

Szabó Judit

A T-Mobile ügyfele a városkörnyéki sportszövetség telefonos flottájának volt tagja, s a számláját mindig rendesen fizette. A flottából néhányan azonban hátralékot halmoztak fel. Bolemányi Jánosné akkor szembesült ezzel, amikor novemberben sms-t kapott egy ismeretlen, tartozásbehajtónak vélt cégtől, miszerint jogi útra terelik az ügyet, ha nem rendezi az adósságot.  Felháborodott a követelésen, s utánajárt a dolognak, akkor derült ki: a nem fizető tagok több millió forintos tartozásáról van szó. Sikerült tisztáznia, hogy csakis tévedésből kérhetik tőle az összeget, hisz' mindig rendezte a számláját, s nem felel más előfizetők tartozásáért.


Ezek után viszont elhatározta, hogy kilép a flottából, ami nem volt egyszerű. Elmondása szerint először azért utasították el a kérelmét, mert nem volt nála meghatalmazás a sportszövetségtől. Beszerezte azt, de állítása szerint a szolgáltató egyik irodájában így sem akarták engedni, hogy kilépjen.  Ekkor kereste meg lapunkat, ezt követően azonban egy másik irodában elfogadták az igazolást, így megoldódott a probléma.

A Magyar Telecom sajtóosztálya az üggyel kapcsolatban annyit közölt, hogy a szervezet január ötödikén állította ki a meghatalmazást, s a területi T-Pont a kért módosítást még aznap elvégezte. Ezenkívül azt hangsúlyozták, hogy ilyen esetekben szükség van  a meghatalmazásra.

A sportszövetség elnökétől, Doba Lászlótól megtudtuk: körülbelül 20 ember halmozta fel a tartozást, amit - miután a szövetség megszűnt - a mobilszolgáltató fog peresíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!