Hírek

2012.01.18. 18:40

Ki a korcsolyafelelős Nagykanizsán?

A hónak se híre, se hamva, sőt, a tavak sem „akarnak” befagyni. Eközben a közgyűlésen egy képviselő azt firtatta: terveznek-e valamit az illetékesek azzal kapcsolatban, hogy a Csónakázó- tó alkalmas legyen téli sportok űzésére?

Horváth-Balogh Attila

Habár idén úgy látszik, sok esély nincs a Csótó befagyására, azt gondoltuk, érdemes rákérdezni a dologra, hátha. Nos, mint kiderült, ez ügyben igazából nincs illetékes. Szabó István, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. főmérnöke elmondta, igaz, hogy ők helyeztek ki táblákat, melyekkel a fürdés tilalmára figyelmeztettek, de korcsolya-ügyben nincs feladatuk.
– Nekünk arról kell gondoskodni, hogy a tó környezetében rend és tisztaság legyen – magyarázta. – A védelmében még annyit megtettünk, hogy a vendégház környezetében árkokat alakítottunk ki, ugyanis bizonyos körökben szokás a ház mellett autóval lemenni a partra, és kis túlzással a kocsiból kiszállni a jégre. Én egyébként azt gondolom, a téli sportokkal kapcsolatban a tavat kezelő horgászokat érdemes megkérdezni, lévén ők a víz kezelői.


Gombos Imre, a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége elnöke azonban szintén elhárította érdeklődésünket, mint mondta, ők csak a haltelepítéssel és a környezet takarításával foglalkoznak.
– Hozzáteszem, én nem sok esélyt látok rá, hogy az idén lehessen korcsolyázni a tavon – tette hozzá. – Legalább egy héten át tartó mínusz 8, 10 Celsius- fokos hidegnek kellene lennie, de a hét végére megint enyhülést jósolnak...

Így hát könnyen megtörténhet, hogy a korcsolyázni vágyók jég nélkül maradnak.

Szabó István kérdésünkre jelezte még: büdzséjüket 15–20 százalékkal csökkentették, ezért egy esetleges mesterséges jégpálya kialakításának költségeit nem tudják felvállalni.

Amúgy ha mégis lesz jég a Csótón, érdemes megfogadni a rendőrség tanácsát. Azaz, csak akkor szabad az állóvizek jegén tartózkodni, ha annak vastagsága meghaladja a 12 centimétert. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!