Hírek

2012.01.02. 13:40

Hat ember halt meg - köztük a baleset felelőse is

Az elkövető halála miatt megszűnt a nyomozás annak a hat halálos áldozattal járó buszbalesetnek az ügyében, amely tavaly nyáron történt az M70-es autóúton - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

MTI

Salamon Róbert a román busszal júniusban történt tragédiával kapcsolatban elmondta: az ügyben akkor halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt rendelt el nyomozást a rendőrség. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya a nyomozást az elkövető halála miatt szüntette meg.
   
Az MTI információja szerint a rendőrség a buszt vezető román sofőr felelősségét állapította meg. Miután a jármű vezetője is a baleset halálos áldozatai közé tartozott, így vádemelést ellene nem tehettek, több mint fél év után a vizsgálat ezért csak a nyomozás megszüntetésével zárulhatott.
   
 A halálútként elhíresült szakaszon egy Spanyolországba tartó román busz, valamint egy szlovén kamion ütközött frontálisan tavaly június 21-én.A  hajnalban történt buszbalesetben hatan meghaltak -öten a helyszínen vesztették életüket, egy utas a kanizsai kórházban hunyt el-, hárman súlyosan, 23-an könnyebben sérültek meg. Az áldozatok között volt  a kamion vezetője és a busz két sofőrje.

 A baleset után volt utas, aki szerint elaludhatott a sofőr, más pedig azt állította, előztek egy személyautót, ám ez utóbbi kijelentést megerősíteni senki sem tudta. Az utasok közül  többen is arról beszéltek, hogy a busz gyorsan ment. Volt olyan személy, aki korábban kérte is, hogy lassítsanak, ám a többiek lehurrogták, mondván, nem érnek oda időre Spanyolországba  - számoltunk be a tragédia után.

 Hazatért az utolsó sérült, akit csaknem 20 napig ápolták

Van esély a halálút veszélyeinek megszüntetésére! - Ha más megoldás nincs, autópályává fejlesztik

M70-es hozadék - Munkacsoport vizsgálja a 2x1 sávos autóutakat

Veszély - Vörös csík figyelmeztet az M70-esen

Minisztériumi nem az M70-es halálútra

Egy nappal az M70-esen történt baleset után: a halálutat okolják a tragédiáért

Sokkoló beszámoló: hat halott az M70-esen (kedd esti összefoglaló)

Frontális karambol az M70-esen (folyamatos keddi hírfolyam)

Fotók a balesetről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!