Hírek

2012.01.25. 11:03

A térerő legyen velük

A Falujáráson szembesültünk a problémával: a kis dél-zalai településen, Zalamerenyén nincsen térerő, így a mobiltelefonok csak bizonyos helyekről működnek.

Benedek Bálint

- Egyik ilyen népszerű pont a polgármesteri hivatal lépcsője - mondta Ódor László, a falu első embere. - A festői környezet árnyoldala, hogy a völgybe érve a mobilokat szinte teljes mértékben leárnyékolják a környező dombok.

A polgármester hozzátette: ezzel a gonddal először akkor szembesültek, amikor szerették volna kiépíteni az idősek számára fontos szociális ellátó rendszert. A mobiltelefonos kapcsolatra épülő hálózat csődöt mondott, így az egész projekt dugába dőlt. A térerő hiányából adódott kellemetlenség is: házibuliba a faluba érkező fiatalt a családja nem tudta elérni, az aggódó szülők valóságos hajtóvadászatot indítottak a felkutatására.


Évekkel ezelőtt Zalamerenye legmagasabb pontjára, a 151 méteren fekvő templom kupolájára lehetett volna speciális berendezést telepíteni. Akkor a képviselő-testület ezt leszavazta, mondván: a sugárzás ártalmas, sőt, néhányan rákkeltő hatást is emlegettek.

- A turizmus területén is fejleszteni szeretnénk, így ezt a problémát is sürgősen orvosolni kell - folytatta Ódor László. - Néhányan beszereztek különféle, lakásban elhelyezhető erősítő eszközöket, ám nem ez a megoldás.

Ódor László szerint az nem járja, hogy a 21. században csatornafedélről, oszlop tövéből, s különféle alternatív pontokról lehessen telefonálni. A polgármester azt ígérte, hamarosan újratárgyalják az ügyet. Reméli, az önkormányzat ezúttal támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!