Hírek

2011.12.08. 18:04

Megszűnt a Nyugat-dunántúli Regionális Tanács

A hazai, az európai uniós gyakorlathoz igazodó területfejlesztés karakteres szakasza zárult le csütörtökön Körmenden, ahol utolsó ülését tartotta a Nyugat-dunántúli Regionális Tanács, majd megszüntette önmagát.

Arany Horváth Zsuzsa


 Az új területfejlesztési törvénnyel összhangban került sor a megszűnésre, hiszen a regionális tanács által ellátott feladatok vagy állami, pontosabban minisztériumi hatáskörbe, vagy megyei kézbe kerülnek  - mondta csütörtökön indoklásul lapunknak Manninger Jenő, a régiós tanács utolsó soros elnöke. (A Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala fejlesztéséért felelős, delegációs elven felépült, több mint tíz évig élt testület vezetőit éves rotációban adták a megyék.)
 
- A folyamatban lévő, a régiós pályázatokon sikerrel szerepelt beruházásokat nem befolyásolja a változás  - tette hozzá Manninger Jenő, kiegészítve azzal, hogy Zala egészségügyi és turisztikai fejlesztésekben érintett jelenleg.

Az utolsó ülésen például Zalaegerszeg kerékpárúti kapcsolatainak kiegészítésére nyert 177 millió forintot, míg a vonyarcvashegyi és a keszthelyi turisztikai egyesület idegenforgalmi elképzelései megvalósításához kap 36, illetve 46 millió forintot  tájékoztatott a tanács ügynöksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!