Hírek

2011.12.16. 07:55

A fiatalok megígérték: mindig hűek maradnak Zalakaroshoz

Az év utolsó képviselő-testületi ülésén a városatyák a szokásos ülésrendje és határozathozatala után csütörtökön délután Novák Ferenc polgármester elismeréseket adott át, s köszöntötte Zalakaros nagykorúvá vált fiataljait is.

Steyer Edina

A testület a 2012-es év ármeghatározásával kapcsolatban (például piaci helyhasználat, pavilonbérlet, lakbér, közterület-használat) úgy döntött, hogy az új díjaknak követniük kell az inflációt, ez alól egyedül a szociális étkeztetés kivétel. Utóbbi esetében változatlan marad a díjszabás. Elhangzott, az önkormányzat stratégiai törekvése a település lakosságszámának növelése, amit oly módon kívánnak megvalósítani, hogy a beköltözők számára kedvezményes telekárakat biztosítanának.


Régóta dédelgetett álma Zalakarosnak egy szökőkút megépítése: az elképzelések szerint kiírnak egy ötletpályázatot a témával kapcsolatban, s közben figyelik azokat a pályázati lehetőségeket is, amelyek forrást biztosítanának a projekt megvalósításához. A képviselők másik döntése révén a költségvetési rendeletben meghatározott jutalomkeret terhére megvalósulhat a régóta tervezett város- és fürdőtörténeti kiállítás a Gránit Gyógyfürdő fogadóépületében. A testület döntött a START közmunkaprogram ügyében is: a következő évben 43 személyt kívánnak foglalkoztatni.

Az ülés után, a délutáni ünnepségen (mely az általános iskolában zajlott) nyolc polgár részesült elismerésben a városért végzett kimagasló tevékenyégéért. Zalakaros Turizmusáért kitüntető díjat kapott Császár István borász és Ferencz Zoltán vendéglátós (posztumusz). A Zalakaros Közművelődéséért címet érdemelte ki Bazsó János, Nagy Ákos, Nagy Réka, Takács Orsolya és Takács Petra. Zalakaros Sportjáért kitüntető díjban részesült Ifj. Szabadics József.

A jeles eseményen első ízben köszöntötte a település önkormányzata a nagykorúvá vált városi fiatalokat. Tizenegyen tettek fogadalmat, hogy szülővárosuknak mindig hű polgárai maradnak, és megőrzik Zalakaros múltját, illetve értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!