Hírek

2011.11.22. 03:28

Még egyszerű a jelszócsere

Százezres nagyságrendű azoknak az állampolgároknak a száma, akik nem módosították ügyfélkapus jelszavuk érvényességi dátumát. Erre az év végéig van lehetőség.

Horváth A. Attila

A kormányzati portál tájékoztatása szerint több mint félmillióan mulasztották el a jelszócserét az október elsejei lejárati dátumig, ezért a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) év végéig meghosszabbította a jelszavak érvényességét. Ha ezt a dátumot is figyelmen kívül hagyják a 2009 októbere előtt regisztrált (és azóta az eredeti jelszót használó) ügyfelek, akkor január elsejétől már nem léphetnek be az internetes ügyfélkapun, azaz ügyeiket nem tudják elektronikusan intézni. Új kódot azután csak személyesen, az okmányirodákban lehet igényelni.

A kódcsere december 31-ig még egyszerű művelet: a magyarorszag.hu oldalról belépünk az ügyfélkapun, majd a jelszóváltoztatás menüpontra kattintva kitöltjük a megjelenő táblázatot. Akár régi kódunkat is újra megadhatjuk, a friss regisztráció két évig lesz érvényes. A kormányzati portál egyébként a lejárat előtt három alkalommal figyelmezteti e-mailben az ügyfeleket.Ügyeljen rá,
aki 2009 októbere előtt regisztrált

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!