Hírek

2011.11.14. 06:45

Brutális tett: agyonütötte két kutyáját egy férfi

Agyonütötte két kutyáját, mert kergette a csirkéket, az a férfi, akit a zalaegerszegi bíróság emiatt négy hónap fogházra ítélt. Élettársának - aki felbujtotta a brutális tettre - 90 óra közmunkát kell teljesítenie.

Szabó Judit

A városi bíróság augusztusban első fokon az asszonyra is négy hónap letöltendő fogházat szabott ki, de ő enyhítésért fellebbezett. Ennek adott helyt tegnap a megyei bíróság és változtatta a szabadságvesztést közérdekű munkára.

A Söjtörhöz tartozó Szénásvölgy pusztán élő Megla József (43) és Kalános Teréz (54) baromfikat tartott, ám két keverék kutyájuk megkergette, megfogta a szárnyasokat. Mivel ez nem először fordult elő, ez év július 4-én este az ittas állapotban lévő asszony szólt a szintén részeg férfinak, hogy üsse agyon az ebeket. A férfi ennek eleget is tett, fejszével sújtott le az állatok fejére. Az egyik azonnal elpusztult, míg a másik akkor szenvedett ki, amikor bálazsinórt kötött a nyakukra és kihúzta őket a 400 méterre lévő erdőbe, hogy elássa a tetemeket. Erre azonban már nem volt módja, mert az eset szemtanúi értesítették a rendőrséget.

A történtek előtt egy hónappal állatvédők jártak arra és el akarták vinni a két kutyát, de Kalános Teréz nem engedte. S bár lett volna módjuk, nem gondoskodtak a kutyák és a szárnyasok elkülönítéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!