Hírek

2011.10.28. 15:22

Virágos város, virágos falu - Zalai díjazottak a versenyben

Pénteken adták át a legszebb külsővel, virágosítással bíró hazai településeknek a 2011-es esztendő díjait. Felsőrajk, Hévíz, Keszthely , Zalaegerszeg és Zalaszentgyörgy is díjat kapott.

Arany Horváth Zsuzsa

A versenyt 1975-ben alapították Európában,  Magyarország 1990-ben csatlakozott. Tavaly a város kategóriát Balatonfüred nyerte, s  megkapta az európai aranyérmet.
Idén,  - Vigh László országgyűlési képviselő tájékoztatta lapunkat - 313 település jelentkezett a megmérettetésre. A város kategóriát Százhalombatta nyerte meg, a falvakét Lövő. Felsőrajk -  Vigh László itt polgármester  - a belügyminisztérium fődíját vehette át, míg a Magyar Turizmus Zrt. jutalmát Hévíz városa kapta. A fürdőváros főkertésze, Laczkó Mária az év főkertésze  elismerést kapta. A Magyar Főkertészek Keszthelynek adták a díjukat, de elismerést hozhatott el Zalaegerszeg és Zalaszentgyörgy is. Felsőrajkon széles összefogás eredménye a falu külleme, mondta Vígh László, így mindenkit megillet a köszönet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!