Hírek

2011.10.13. 04:28

Nem büntették az önkormányzatot

Ha több hónapos csúszással is, de elkezdődőtt a Vackor Óvoda mintegy 31 millió forintos fűtéskorszerűsítése - jelentette be tegnapi tájékoztatóján nagykanizsai Cseresnyés Péter polgármester.

Sámel József

A beruházást a körülmények ejtették fogságba , miután a közbeszerzési eljárás végeredménye miatt a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult jogorvoslatért az egyik vállalkozó. A döntés a közelmúltban megszületett, az önkormányzatot nem büntették meg, ugyanakkor több hónapos csúszást szenvedett az építkezés.

Cseresnyés Péter elmondta: az épület fűtési rendszerét mintegy 31 millió forintból korszerűsítik - napkollektor, kondenzációs kazán, talajszondás hőszivattyú kerül beépítésre. Emellett a homlokzat és a födém szigetelésére, illetve a nyílászárók cseréjére is sor kerül a beruházás keretében. A korszerűsítésnek köszönhetően a gáz- és villamos energia csökkenését, ezáltal költségmegtakarítást remél az önkormányzat. A későbbiek során más intézményeknél is hasonló átalakítást tervez a város vezetése, főleg, ha pályázati pénz is rendelkezésre áll a beruházásokhoz.

A polgármester hozzátette: a beruházást a szerződés szerint jövő év februárjában kellene befejezni, ám vélhetően még az idei év végére elkészül a kivitelező. Azt követően az óvodások is visszaköltözhetnek az épületbe, hiszen - mint megírtuk - átmenetileg a MÁV-óvodában helyezték el a gyerekeket.



Kapcsolódó cikkünk: 
Fogságba esett beruházás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!