Hírek

2011.10.20. 17:28

Elismerés a polgárőröknek

A polgárőrség társadalmi feladatvállalása kiemelt fontosságú hangzott el azon a csütörtöki rendezvényen, melyet Lentiben tartott a Zala Megyei Polgárőr Szövetség.

Gyuricza Ferenc

A kihelyezett ülésen Horváth Róbert, a civil szervezet elnöke nemcsak a forradalomról emlékezett meg, de azt is elmondta: Zalában 152 bejegyzett szervezet működik mintegy 6.600 taggal, ezzel megyénk az országos rangsorban az elsők között található.

 A megyei szervezet titkára, Bóbics Zoltán szerint a Lentiben és térségében dolgozó Kerka Mente Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület a polgárőrség sikertörténetének nevezhető, hiszen 307 taggal nyolc településen végeznek rendkívül hatékony munkát. Ugyanezt Horváth László lenti polgármester, illetve Hőninger János rendőr főhadnagy is megerősítette.
 
A rendezvényen kitüntetések és jutalmak átadására is sor került.  A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta Lukács Péter, a Kerka Mente Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagja, a zalaháshágyi Varga Attila, a bocföldei Németh Antal és a zalaszentbalázsi Gulyás András. Ezüst fokozatot öten, bronzot hatan vehettek át, továbbá négy fő részesült a megyei szövetség elismerésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!