Hírek

2011.10.24. 17:51

Bővítik a térség kulturális kínálatát

Hat intézmény ezernél több diákja kapcsolódik be a Nyitott könyvtár - ablak a világra nevű programba, amelynek részleteit hétfőn sajtótájékoztató során ismertette Német Józsefné intézményvezető Lentiben.

Szalabán Attila

A Városi Könyvtár igazgatója - egyben a projekt menedzsere - elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv révén 18 millió forintnál több vissza nem térítendő támogatást kaptak, amiből olyan komplex programot valósítanak meg, amely lehetővé teszi a könyvtár informális, illetve nonformális tanulási helyszínként való megjelenését. A július elsején kezdődött, s jövő év augusztus 31-ig tartó projekt során az intézmény támogatni kívánja az óvodai és iskolai nevelés minden szintjét, ugyanakkor segítik a könyvtár tudatos, funkcionális használatát is.

- A városi könyvtár közgyűjteményként, a nevelési és oktatási intézmények felé való nyitással hozzá kíván járulni a korszerű, versenyképes tudáshoz - folytatta Német Józsefné. - Az intézményben zajló foglalkozási formákkal bővítjük a térség kulturális kínálatát, elősegítjük a gyermek és ifjúsági korosztály személyiségfejlődését, művészi és kreatív képességeik kibontakoztatását.

A tevékenységek részletezése során az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy a  program megvalósítása érdekében a havi és heti rendszerességű szakkörök, illetve napközis foglalkozások mellett vetélkedőket, valamint úgynevezett témanapokat, témaheteket is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!