Hírek

2011.09.11. 15:32

Világháborús aknákat találtak a rédicsi erdőben (fotókkal)

Minden bizonnyal a második világháborúból származnak azok az aknák és egyéb lövedékek, amiket még szombaton találtak a határ menti települést, Rédicset övező erdőkben. Az első lövedékre egy erdőben sétáló férfi bukkant, a többit a polgárőrök találták meg.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Horváth Csaba, a Kerka Mente Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke mondta el lapunknak, hozzátéve, hogy őket a helyi jegyző kérte meg a helyszín biztosítására.

- Amikor megtudtuk, hogy az erdőben aknát találtak, rögtön körbekerítettük a helyszínt, majd miután a falubeliektől olyan információkat kaptunk, hogy az érintett területen annak idején erőteljes harci cselekmények zajlottak, egy kicsit jobban körbenéztünk - mondta Horváth Csaba. - Egyesületünk birtokában vannak fémkereső detektorok, melyek segítségével rövid időn belül további még fel nem robbant aknákat, illetve repeszdarabokat is találtunk. A lövedékek között német, orosz és magyar gyártmányúak egyaránt vannak. Elszállításukról és megsemmisítésükről később intézkednek a tűzszerészek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!