Hírek

2011.09.02. 17:35

Utakban és árkokban tett kárt a csapadék

Tavaly 15, idén eddig öt zalai településnek nyújtott vis maior támogatást a Belügyminisztérium - hangzott el a Zala Megyei Kormányhivatal pénteki sajtótájékoztatóján.

Szabó Judit

Rigó Csaba kormánymegbízott és Wéber Antal megyei katasztrófavédelmi igazgató a tájékoztatón elmondta, hogy tavaly harminc zalai kérelemből tizenötöt támogatott a belügyi tárca közel 30 millió forinttal, idén eddig tizenegy pályázatból ötöt, több mint 17,8 millió forinttal. Eszteregnye, Rigyác és Pethőhenye kérelme  még elbírálás alatt van. Volt olyan település, amely megkapta az igényelt teljes  összeget, volt, amelyik kevesebbet. Zalából elsősorban azért érkeznek vis maior kérelmek, mert hirtelen lezúduló, hatalmas esők tesznek kárt az utakban, az ár- és belvízvédelmi létesítményekben vagy az önkormányzati épületekben. Wéber Antal azt kérte,  hogy az önkormányzatok  gondoskodjanak a vízelvezető rendszerek karbantartásáról,  és ahol szükséges, változtasssák meg egy-egy  terület művelési ágát. Ezzel sokat tehetnek a károk megelőzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!