Hírek

2011.09.22. 16:31

Őszre hangolódva...

Ismét egy nyáriasnak ígérkező őszi hétvége előtt állunk, amely megyeszerte számos izgalmas programot tartogat. Ha úgy tartja kedvünk elmerülhetünk a pénzügyek világában, kóstolhatunk jófajta pálinkát, s bekapcsolódhatunk valamelyik szüreti felvonulásba is.

Zalai Hírlap

Kutatók éjszakája
A Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán pénteken 17 órakor kezdődik a kutatók éjszakája című tudományos ismeretterjesztő, tudománynépszerűsítő fesztivál, ahol a pénzügyi tanácsadás mellett többek közt a pénzhamisítás történetéről hallhatnak az érdeklődők előadást, s lesz kvízjáték, valamint egy pódiumbeszélgetés is, a helyi pénzekről és pénzügyi vállalkozásokról. A tartalmas program a Hevesi Sándor Színház művészeinek zenés műsorával zárul. Szombaton 15 órától pedig a közgazdászképzés 40. évfordulóját ünnepli az intézmény. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán péntek délután kezdődik a kutatók éjszakája elnevezésű rendezvény, mely során előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők az informatika, a gazdaságtudományok és a művészet témakörében. Ezúttal többek közt a telekommunikáció lehetőségeiről, a Google világáról és a lakosság egészségtudatos viselkedéséről is szó esik.

Siketek világnapja
Szombaton 13 órakor Temesi Éva jelnyelvvel kísért énekével kezdődik a zalaegerszegi plazában a siketek világnapja alkalmából szervezett rendezvény, ahol lesz többek közt jelnyelven előadott vers, fellép a Gála Társastánc Klub, az Ergo-Sum művészeti csoport, műsort adnak siket szülők halló gyermekei. A rendezvény a Kutyakölykök műsorával zárul.

Zalaegerszegi Családfesztivált
mmár 18. alkalommal rendezik meg szombaton a Zalaegerszegi Családfesztivált. Idén ismét az Ady-iskola fogadja be a már reggel 9-tôl induló gyermek-, ifjúsági és felnőtt programokat, a 19 órakor kezdődő gálaműsornak pedig a városi hangversenyterem ad otthont. Ez alkalommal a kommunikáció és a média családon belüli hatásai adják a fesztivál vezérfonalát, amit kerekasztal beszélgetés és több elôadás bont ki. Emellett játék, sport, irodalom, zene várja az érdeklődőket, este Érdi Tamás zongoramûvész ad koncertet

Intézményavató
Zalaszentgróton szombaton 10 órakor ünnepséget tartanak a Vöröskereszt zalai szervezete és a Bajor Vöröskereszt Berchtesgadener Land Járási Szövetsége húszéves együttműködése alkalmából a Kis-Korona Vendéglőben, ezután felavatják a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét.

Éremgyűjtők
Keszthelyen érem- és bélyegcserével egybekötött országos találkozót tart a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének keszthelyi csoportja és a Goldmark Károly Művelődési Központ. Vasárnap 8-tól 14 óráig várják az érdeklődőket a Balaton Kongresszusi Központ és Színház Simándy-termében.

Játszótéravató
Cserszegtomajon szombaton 15 órakor avatják fel a Pipacs játszóteret, melyet pályázati támogatással készíttetett az önkormányzat.

Koncertek
Az egyedi stílusú etno zenét játszó Alma együttes ad koncertet szombaton 16 órától Zalaegerszegen, a városi hangversenyteremben. A táncoszenés együttlétnek szülők és gyerekek egyaránt aktív részesei lehetnek. A Club Grabowskyban szombaton 21 órától az újjáalakult Eleven Hold és a Peacetones ad koncertet. Keszthelyen, a Balaton Színházban péntek este fél nyolctól Tolvai Renáta lesz a vendég. Söjtörön, a Dance Clubban szombaton éjjel fél 12-től Náksi vs. Brunner szórakoztatja a közönséget.

Keresztúri napok
Pénteken és szombaton is sok érdekes program vár mindenkit Murakeresztúron. A Mura-menti Folklór Fesztivál és a Keresztúri Napok keretében péntek este a művelődési házban kulturális seregszemlére, szombaton pedig horgászversenyre, focikupára, főzőversenyre is sor kerül.

Kiállítások
Pénteken 16 órától nyílik meg a kanizsai Plakát Házban a Magyar Plakát Társaság és a KKK szervezésében a Vizuális környezetszennyezés című kiállítás. A tárlat többek közt Árendás József, Schmal károly, Darvas Árpád, Orosz István alkotásaiból válogat. Lendván, a Galéria-Múzeum épületében pénteken15 órakor nyolc kortárs horvát képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás. A rendezvényen a helyi Pomurje horvát kultúregyesület működik közre.

Krisztus-képek
Szombaton 17 órától a kanizsai Adventista kápolnában mutatják be Kutasi Miklós festőművész Krisztus képeit. Az alkotások bibliai hátteréről Kis István lelkész tart előadást.

Dumaszínház
Zalaegerszegen, az Art Moziban péntek este héttől folytatódik a Dumaszínház sorozata. A fellépők Aranyosi Péter és Felméri Péter lesznek.

Kaktusz, bonsai
Bonsai-, kaktusz- és pozsgásnövény-kiállítás lesz pénteken és szombaton az egerszegi Keresztury ÁMK-ban.

Búcsú
Vasárnap rendezi meg a Szent Mihály-napi búcsút Vonyarcvashegy és Balatongyörök önkormányzata. A program 8.15-kor szentmisével kezdődik a györöki templomban, 11 órakor pedig a Szent Mihály-kápolnában tartanak misét. Délután két órától a Szent Mihály-domb lábánál, az új piac területén gyermekműsorok lesznek, 15 órakor koncertet ad a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, 16 órakor Laci betyár nótázik, majd táncház kezdődik. Közben játszóház, környezetvédelmi vetélkedő, süti- és kézműves vásár várja az érdeklődőket.

Cilvilek találkozója
Pénteken 17 órakor helytörténeti kiállítással veszi kezdetét Pölöskén a Civil szervezetek találkozója. Szombat délelőtt gasztronómiai bemutatóval folytatódik a program, míg délután többek közt Oszvald Marika és Bálint Csaba, Kaczor Feri, valamint Kovács Kati műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Vasárnap helyismereti túra zárja a rendezvényt.


Szüreti mulatságok és falunapi programok
Szüreti mulatságot tartanak szombaton Botfán. A program hajnali ébresztővel indul, majd 13.30-kor a sportöltözőnél gyülekeznek a résztvevők, a felvonulás 15 órakor kezdődik a Botfa utcai alsó buszmegállónál.
Teskándon ugyancsak szombaton szintén 15 órakor kezdődik a szüreti felvonulás, amit 16.30-tól műsor követ az iskolánál. Egyúttal kihirdetik a virágosítási verseny idei eredményét is, este 19 órától pedig batyus szüreti buliba várnak mindenkit a Kemence-házba.
Gellénházán szombat délután fél háromtól szüreti felvonulással, a Művelődési Házban termésbábok bemutatójával, később művészeti csoportok fellépésével várják a szórakozni vágyókat. A jó hangulatú délutánt utcabál zárja majd.
Szombaton Becsehelyen a Gerecse-hegyen rendeznek pálinka napot. A program során neves szakemberek adnak tanácsokat az érdeklődőknek a pálinkafőzésről, sőt elméleti tudásukat a gyakorlatban is bemutatják.
Különleges falunapot rendeznek szombaton Valkonyán, ahol a „Lúdvérc járás” hagyományát elevenítik fel. A programban kulturális bemutatók, sportversenyek szerepelnek, de a Valkonyáról elszármazottak is ezen a délutánon gyűlnek össze. Este pedig erdei felvonulást szerveznek, lámpásokkal, hogy távol tartsák a lúdvérceket a településtől.
Szentgyörgyvölgyön a hét végén tartják a falunapi programsorozatot, amely szombaton délelőtt kilenc órakor nemzetközi gulyásfőzőversennyel veszi kezdetét, majd gyermek szépségverseny, női-férfi teke bajnokság, kutyás bemutató és labdarúgó-mérkőzés szerepel a délelőtti programban. Délután fél kettőkor kezdődik a kulturális műsor, melyben a zalakomári táncegyüttes, valamint a népszerű slágereket előadó Bálint és Martin szerepel. Vasárnap egész napos kirakodóvásár várja az érdeklődőket. Délután két órától a pórszombati Rozmaring tánccsoport, illetve a helyi Fantasy tánc- és énekegyüttes lép színpadra, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeinek operettműsora következik.
Szombaton 14 órától Őszköszöntő vetélkedőt rendeznek Kilimánban. A versenyen, melyen irodalmi, történelmi, sport és bulvár témák is helyet kapnak a helyiek mellett, a környező települések csapatai vesznek részt.

 További zalai programok itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!