Hírek

2011.09.19. 08:56

Kapkodták az érett szőlőt (képalériával)

Szüreti felvonulást, majd kiváló hangulatú mulatságot rendeztek szombaton Zalakaroson, bizonyítandó: a település lakói a gyógyvíz mellett a bort is megbecsülik.

Szalabán Attila

Lovakkal és gépi erővel vontatott kocsik hosszú sora járta végig szombaton Zalakaros utcáit. A fürdővárosban idén is megtartott, hagyományos „Szüreti szőlőkapkodó” fesztivál óriási sikert aratott a helybéliek és a turisták körében, sok százan kísérték a felvonulást, majd mulattak együtt a Gyógyfürdő téren.

– Zalakaros méltán híres a gyógyvizéről, de büszkék vagyunk a környék dúsan termő szőlőhegyeire, az ott készülő kiváló borainkra is – ecsetelte Molnár Veronika, a zalakarosi Tourinform-iroda munkatársa, miközben frissen szedett szőlőfürtökkel teli tálakat helyezett a szervezetük által a Gyógyfürdő téren felállított stand pultjára. Méltón a fesztivál nevéhez, az emberek kapkodták a szőlőt, sűrűn kellett újra tölteni a tálcákat. – A helybéliek és a vendégek nagyon várják a szüreti mulatságot. Ezt az igényt kielégítendő, olyan programot állítottunk össze, mely minden korosztálynak, kül- és belföldi turistának egyaránt nívós szórakozást biztosít.


A fesztivál keretében a helyi kulturális csoportok, köztük a zalakarosi Dalárda, a Zöld Ág és a Bottal-Fogó táncegyüttesek, valamint Koós Réka, illetve a Kinizsi Táncegyüttes szórakoztatta a közönséget. A napot pedig hajnalig tartó bál zárta.

Surdon is szüreti mulatságot rendeztek szombaton: a rendezvény keretében színes felvonulás járta végig a település utcáit, majd a nemrég felújított művelődési házban kulturális műsort tartottak. A napot itt is szüreti bál zárta.

Szombati szüreti felvonulásra és bálra invitálták a falu apraját- nagyját – sőt, a környező településeken lakó mulatni vágyó népet is – Gutorföldén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!