Hírek

2011.09.24. 02:29

Hősök és példaképek - Száznegyven éve alakult meg a nagykanizsai tűzoltóegylet

Ti vagytok a mai magyar társadalom példaképei. Mindig az lebeg a szemetek előtt: segíteni a bajbajutottnak. Olyan jó lenne, ha a társadalom minden rétegében az vezetné az embereket: megoldani a feladatot, mely előbbre viszi a közösséget.

Horváth-Balogh Attila

- Két évtizeddel járunk a levert magyar honvédő küzdelmek után és még eleven seb a magyar nép lelkében az azt követő elnyomó diktatúra - idézte fel Cseresnyés Péter polgármester az 1870-es éveket. - Ebben a miliőben döntött úgy 207 nagykanizsai polgár, hogy - az országban az elsők közt - létrehozza az önkéntességen alapuló szervezett tűzoltóságot. Ma, ezen az ünnepen tisztelegnünk kell emlékük előtt. És fejet kell hajtanunk az utódok előtt is, akik esküjükhöz híven, akár életük kockáztatásával is védték, védik, őrzik és óvják a mai napig városunk, valamint lakóinak életét és vagyonát.

Cseresnyés Péter hozzátette: a tűzoltók a város és a térség csendes hősei, akikre mindig lehet számítani a bajban.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, a megyei védelmi bizottság elnöke kifejezte reményét, hogy állami háttérrel még hatékonyabban működhetnek a tűzoltóságok.

Eztán a házigazda tűzoltóparancsnok, Egri Gyula alezredes adott történelmi áttekintést a kanizsai tűzoltóságról, egyúttal köszönetét fejezte ki az érintett szerveknek, hogy kollégái megkaphatták elmaradt túlórapénzüket.

Az ünnepség után az egyik szolgálati csoport által készített finom ebéddel vendégelték meg a résztvevőket, majd akit érdekelt, a laktanyában megismerkedhetett a modern járművekkel, tűzoltó eszközökkel is.

Az ünnepségen 13 tűzoltó vehetett át elismerést:
Domaföldi Tibor,
Tóth Ferenc,
Niczinger Ernô,
Szép Szabolcs,
Andrasek Zoltán,
Györkös Imre,
Szörcsök Szilárd,
Kling József,
Horváth István, 
Jobbágy László,
Horváth Péter,
Kránicz Antal
és Czompó Balázs helytállását köszönte meg Egri Gyula tûzoltóparancsnok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!