Hírek

2011.09.22. 05:36

Hadrianus falát ostromolták

Sokszínű és érdekes múzeumpedagógiai projektet indított útjára tegnap a nagykanizsai Thúry György Múzeum. Az első nap keretében a római és kelta kultúrával ismerkedtek játékos formában a diákok.

Sámel József

Mint azt Száraz Csilla, a kanizsai múzeum vezetője tegnap elmondta: közel 13 millió forintot nyertek a Barangolás a történelem korszakaiban elnevezésű programra, mely interaktív megközelítéssel, élményközpontú ismeretátadással várja a diákokat a régészeti, történeti témájú foglalkozásokra.


- A programban hét kanizsai intézmény vesz részt, a gyerekeknek régészeti, helytörténeti témájú havi szakköröket, majd úgynevezett történelmi időutazást, illetve többfordulós vetélkedőt is rendezünk, melyek során többek közt érdekes ismereteket szerezhetnek az újkőkor, a bronzkor, a római kor időszakából, de a középkori Kanizsáról, a város virágkoráról is külön előadásokat tartunk - mondta Száraz Csilla, aki hozzátette: a rendezvénysorozat szeptembertől júniusig tart.

Tegnap már sor került az első foglalkozásra, a Bolyai-iskola diákjai a római és kelta kultúrával ismerkedhettek. A gyerekek kipróbálhatták többek közt a kelták gyeplabdaszerű játékát, a Baile-t , majd gumilabdák segítségével Hadrianus falát is ostrom alá vehették, végül habkartonból kelta pajzsot, fából dárdát is készítettek a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!