Hírek

2011.09.16. 06:25

A közgyűlés döntött, majd közmeghallgatott

Soron kívüli ülést, majd közmeghallgatást is tartott tegnap a Medgyaszay Házban a dél-zalai város közgyűlése.

Szalabán Attila

A városatyák soron kívüli ülésükön először az önkormányzat nevelési-oktatási intézményeinek alapító okirataiban adatváltozás miatt szükségessé vált módosításokat fogadták el, majd jóváhagyták a Hevesi Sándor Általános Iskolában kialakítandó műfüves sportpálya beruházásának indítására vonatkozó előterjesztést is, bár azzal kapcsolatban Etler Ottó (Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesület) jelezte: sokall bizonyos részösszegeket. Ehhez kapcsolódva Bene Csaba (Fidesz) úgy fogalmazott: ki kellene dolgozni valamilyen megoldást, hogy az önkormányzati beruházások ne aranyáron valósuljanak meg.

Az ülés lezárása után közmeghallgatást is tartottak. Ezen elsőként Orsós Imre kérte a testületet, hogy dolgozzon ki részletes programot a Citromszigetként elhíresült Dózsa György út 73-75. szám alatti épületkomplexumban, valamint a Ligetvárosban élők problémáinak megoldására. Ferincz Jenő Cseresnyés Péter és a két alpolgármester, Dénes Sándor és Karádi Ferenc tevékenységét kritizálta, utóbbi két politikusnál különböző tisztségeik összeférhetetlenségét is firtatta.

Németh Tamás a Petőfi utca végén lakók nevében a motocross-pályáról felszálló por miatt tett panaszt. Mint mondta, volt olyan verseny, amikor nem lehetett kilépni a pályához közeli házakból, mert az emberek szemét csípte, tüdejét fojtogatta a por. A közmeghallgatáson még felszólalók közül Balikó Gyula például a Herman utcai játszótér létesítésével kapcsolatban kérte: a félbeszakadt munkálatokat folytassa a város, hiszen a lakóközösség több millió forint értékű munkával járult már hozzá a beruházáshoz, s mindez tönkremegy, ha nem fejezik be, amit idestova 40 éve megígért a városvezetés a lakótelepen élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!