Hírek

2011.08.02. 17:36

Gazda nélkül? Benőtte a gaz a faluház udvarát

Egyik olvasónk küldte be a fotót Lispeszentadorján nemrég felújított faluházáról, melynek udvarán nyár eleje óta nő a gaz. Az önkormányzat és a kulturális egyesület egymásra mutogat, mindegyik szerint a másiknak kell gondozni, rendben tartani az udvart.

Sámel József

Mint azt megtudtuk: a faluház felújítására, illetve bővítésére a helyi kulturális és sportegyesület nyújtott be pályázatot, ám a beruházást követően a civil szervezet és az önkormányzat is másképpen értelmezte a megállapodást.

- A megegyezés értelmében a mi feladatunk az épület működtetése, illetve a programok szervezése - kezdte Czupi József, az egyesület elnöke, aki hozzátette: szerinte az udvar karbantartása nem tartozik ezen feladatok közé, ráadásul az ingatlan az önkormányzat tulajdonában van, az udvaron található a falugondnoki busz garázsa is, amit ugyebár rendszeresen használ az önkormányzat.


- A megállapodásban az szerepel, hogy az egyesület vállalja az ingatlan rendben tartását, ami nemcsak az épületre, hanem a hozzá tartozó udvarra is vonatkozik - mondta Cseresnyésné Cser Andrea polgármester, aki jelezte: reményei szerint  két héten belül  megoldódhat a probléma, az önkormányzat  az egyesületet szeretné megbízni a faluház üzemeltetésével, ami természetesen az udvar karbantartását is magában foglalja.

A jelenlegi állapotnak tehát nincs felelőse, így a gazdátlan porta a falu egészére vet rossz fényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!