Hírek

2011.08.26. 17:25

Az összefogás földjébe

Az összes magyarországi településről származó földbe ültetett hársfával kívánja az összefogást jelképezni az Életfa Kárpát-medence Összefogás Egyesület. Kezdeményezésükről pénteken a nemesapáti plébánián tartottak sajtótájékoztatót.

Arany Gábor

Hegykőn, a Fertő-tó partján fekvő faluban született az ötlet még 2009-ben  kezdte Varga Norbert, az egyesület elnöke.  A településekről származó maréknyi föld az egész országot szimbolizálja, ebből kicsiny részt az ültető gödörbe szórunk és így helyezzük el  a hársfacsemetét, az életfát. Elsőként Hegykőn, de reméljük, máshol is követik példánkat, mert az egyesített föld kis darabkáját visszaküldjük  mondta.

A kezdeményezéshez 33 zalai község csatlakozott ez év elejéig, amikor értesült az egyesület szándékáról a novai dr. Vörös Annamária, aki szervezésbe kezdett és július végére elérte, hogy az utolsó zalai településről is megérkezzen az egyesülethez a föld. Ez, lévén szó 258 községről, szép eredmény. A 3076 hazai településről eddig 1213 küldött már maréknyit földjéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!